©  ISOPIX

Ons Jabeur neemt het in finale van US Open op tegen het nummer 1 van de wereld Iga Swiatek

‘s Werelds nummer één Iga Swiatek heeft zich donderdag in New York voor de finale van het US Open geplaatst. De 21-jarige Poolse versloeg de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-6) in 2 uur en 11 minuten met 3-6, 6-1 en 6-4.

vva
Bron: BELGA

Zaterdag gaat Swiatek het hardcourt van Flushing Meadows op voor een finale tegen de Tunesische Ons Jabeur (WTA-5). Die maakte eerder op de dag  korte metten met de Française Caroline Garcia (WTA-17): 6-1 en 6-3 in 1 uur en 6 minuten.

Het wordt de derde grandslamfinale voor Swiatek. In 2020 en dit jaar bracht ze Roland-Garros op haar palmares. Naast het gravelgrandslam won ze dit seizoen ook al de WTA-toernooien in Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart en Rome. Tot nu won ze negen van de tien WTA-finales die ze speelde. Alleen in haar allereerste finale, in 2019 in Lugano, moest ze het onderspit delven.

De 28-jarige Jabeur speelde negen finales en won er drie van. Dit jaar was ze al de beste in Madrid en Berlijn. Ze is de eerste Afrikaanse in de finale van het US Open. Twee maanden terug werd ze in Wimbledon al de eerste Afrikaanse in de finale van een Grand Slam. Daar moest ze  de titel aan de Kazachse Elena Rybakina (WTA-25) laten. 

In de onderlinge confrontaties tussen Swiatek en Jabeur staat het 2-2 gelijk. Dit jaar stonden de twee al in Rome tegenover elkaar. In de finale van dat graveltoernooi won Swiatek met tweemaal 6-2.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer