1 jaar, 22 dagen coma en 8 operaties later: stewardess van iconische foto van aanslag 22/3 op bezoek bij koning Filip

© photo news

Koning Filip en koningin Mathilde hebben Nidhi Chaphekar en haar man ontvangen op het Koninklijk Paleis in Brussel. Nidhi Chaphekar is de Indische stewardess wiens foto vlak na de aanslag in de luchthaven van Zaventem de wereld rondging. Haar droom na een jaar van revalidatie? Opnieuw aan de slag gaan als stewardess.

mtm

De koning en koningen bezochten de toen 41-jarige Indische stewardess na de aanslagen in een ziekenhuis in Charleroi, maar toen lag ze nog in een kunstmatig coma vanwege de zware brandwonden die ze opliep bij de aanslag.

© Photo News

“70 procent hersteld”

Twee dagen voor de eerste verjaardag ontmoet het koningspaar Nidhi Chaphekar en haar man opnieuw op aanvraag van de Indische stewardess. Het slachtoffer van de aanslagen is in het land om de vele herdenkingsplechtigheden bij te wonen. Nidhi Chaphekar, moeder van twee kinderen, lag 22 dagen in kunstmatig coma in het brandwondencentrum van Loverval en onderging acht operaties. “Ik ben intussen voor 70 procent hersteld”, zei ze enkele dagen geleden in een interview met AP.

In dat interview blikt Chaphekar ook terug op de iconische foto van haar. “Hoewel ik duidelijk in shock ben, was het voor mijn familie in India toch een beeld van hoop. Een bewijs dat ik nog leefde.”

“Plots afhankelijk van anderen”

Sinds die fatale 22e maart 2016 is het leven van de stewardess danig veranderd. “Van een onafhankelijke vrouw veranderde ik plots in iemand die zichzelf niet meer kon behelpen. Tijdens mijn herstel moest ik een beroep doen op anderen. Ik liep ook vaak, dat kan ik nu niet meer.”

Haar job als stewardess heeft ze nog niet hervat, al is ze dat wel van plan. “Dat is mijn droom”, zegt de vrouw die voor de herdenking van de aanslagen nu tien dagen in ons land verblijft. Ondertussen schrijft Chaphekar ook een boek en wordt ze vaak gevraagd om toespraken te houden. “Ik wil mensen inspireren en hen ervan overtuigen dat alles mogelijk is in het leven. Ik was vroeger misschien een moeilijk mens, maar de liefde en affectie die ik in de voorbije maanden heb gekregen, hebben me veranderd.”

Het koningspaar heeft in het afgelopen jaar bijna alle slachtoffers van de aanslagen ontmoet. Afgelopen vrijdag ontvingen ze nog enkele zwaargewonden in het paleis in Laken.

© BELGA

© BELGA

© REUTERS

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen