Voorzitter Vlaamse jeugdraad na vondst van 20 kilo cocaïne in ouderlijk huis: “Buiten ons medeweten in woning verstopt”

Amir Bachrouri (19), voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, is verwikkeld geraakt in een onderzoek naar drugshandel. Bij een huiszoeking in de ouderlijke woning van Bachrouri troffen de speurders dinsdag bijna twintig kilogram cocaïne en een voorraad cannabis aan, zoals Gazet van Antwerpen vrijdagochtend berichtte. Bachrouri en twee anderen werden gearresteerd, maar mochten na verhoor beschikken. De voorzitter reageert nu zelf op het incident via Facebook.

LEES OOK. Voorzitter Vlaamse Jeugdraad ondervraagd in drugsonderzoek: politie ontdekt bijna 20 kilo cocaïne in ouderlijke woning

Omdat het momenteel onzeker is of de drie iets met de gevonden drugs te maken hebben, kregen Bachrouri en zijn twee gezinsleden van politie en het parket voorlopig het voordeel van de twijfel. Het onderzoek wordt verdergezet.

Onze redactie probeerde Bachrouri donderdagavond herhaaldelijk te contacteren, zodat hij zijn versie van de feiten kon geven, maar hij reageerde op geen enkel bericht of oproep. Nu reageert hij voor het eerst via een openbaar bericht op Facebook. “Op dinsdag 6 september werd in het huis van mijn moeder een huiszoeking gevoerd in het kader van een drugsdossier”, steekt de voorzitter van wal. “Er werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. (Bijna twintig kilogram cocaïne en een voorraad cannabis, red.) Nadien werden mijn moeder, een minderjarig gezinslid en ik kort verhoord. Wij hebben uiteraard onze volledige medewerking gegeven en mochten nadien beschikken”, schrijft Bachrouri.

(Lees verder onder de foto.)

Voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, Amir Bachrouri. © Nattida-Jayne Kanyachalao 

“Door derde verstopt”

“Buiten ons medeweten werd deze hoeveelheid in haar woning verstopt door een derde die toegang had tot haar woonst”, gaat hij verder. “Wij zijn geschrokken en ontredderd door het misbruik van vertrouwen. Wij hebben alle vertrouwen in het verdere verloop van het gerechtelijk onderzoek en zullen hieraan onze volledige medewerking verlenen.”

Nog zegt de 19-jarige voorzitter van de jeugdraad dat zijn gezin “sinds dinsdagavond in een waas leeft” en door “een zeer moeilijke periode” gaat. “Wij hopen van harte dat de verantwoordelijke hiervoor de gepaste straf zal krijgen”, sluit Bachrouri af. In het belang van het onderzoek wenst hij geen verdere commentaar te geven.

Jeugdraad en minister van Jeugd reageren

Ook de Vlaamse Jeugdraad, waar Bachrouri voorzitter van is, reageert via een post op Twitter op het onderzoek. “Net zoals onze voorzitter Amir zijn we geschrokken door de gebeurtenissen van dinsdagavond”, luidt het. “We steunen Amir in deze heftige dagen en wensen hem en zijn gezin boven alles rust en veiligheid”, besluit de Vlaamse Jeugdraad.

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) laat ons schriftelijk weten dat hij zijn vertrouwen in de voorzitter en zijn Vlaamse Jeugdraad behoudt. “Ik heb kennis genomen van de berichtgeving en de verklaring van Amir Bachrouri naar aanleiding van een huiszoeking in een drugsdossier. Hij geeft hierin aan niet betrokken te zijn bij de feiten en zijn volle medewerking te verlenen aan het onderzoek”, kadert Dalle. “Ik heb vandaag geen enkele reden om te twijfelen aan zijn onschuld. Ik behoud mijn vertrouwen in de Vlaamse Jeugdraad en zijn voorzitter”, schrijft de minister. “Het is nu aan de politie en het gerecht om de feiten verder te onderzoeken. Het mag duidelijk zijn dat er geen plaats is voor drugs in onze samenleving en in het bijzonder bij onze jongeren.”

(tsjs, vdaa)

LEES OOK. Amir Bachrouri, stem van de jeugd in de pandemie: “Jongeren staan nog steeds onderaan de prioriteitenlijst”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen