“We hebben geluk gehad”: privévliegtuig van jarige Nederlandse dj Afrojack kan niet op tijd stoppen in luchthaven Deurne en schuift van landingsbaan af

© JVdP, Instagram

Deurne -

In de luchthaven van Deurne is donderdagavond een privéjet in de veiligheidsstrook achter de landingsbaan geland. Het ging om het vliegtuig van de Nederlandse dj en muziekproducer Afrojack (35), die zelf een filmpje van het incident op Instagram plaatste. Hij was samen met zijn vrouw Elettra Lamborghini (28) onderweg, toen de landing twee uur voor zijn verjaardag bijna misliep. Niemand raakte gewond. De brandweer kwam ter plaatse om het toestel uit het gras te trekken, het directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) is een onderzoek gestart naar de omstandigheden.

nelo, tsjs

Het incident gebeurde rond 20.30u. “Een privéjet landde op baan 11, wat wil zeggen dat het boven Antwerpen is binnengekomen” legt luchthavencommandant Wim Verbist uit.

Het koppel heeft geluk gehad. © Instagram

“Tijdens het landen kon het vliegtuig niet op tijd stoppen. Het toestel kwam uiteindelijk in een veiligheidsstrook achter de landingsbaan terecht, een vijftiental meter in het gras.”

“Hey iedereen, we hebben ongelofelijk veel geluk gehad dat ons vliegtuig tot stilstand kwam in het gras voorbij de landingsbaan”, post dj Afrojack op Instagram. “Mijn vrouw en ik zijn allebei ongedeerd”, klinkt het. “Over twee uur is het mijn 35ste verjaardag. Count your blessings en vier het leven.”

Nadien bedankt hij de piloten nog voor “het tijdig indrukken van de remmen” op zijn Instagramverhaal. Zijn vrouw Elettra Lamborghini laat even later ook weten dat ze er zonder kleerscheuren vanaf komen. “We zijn veilig”, schrijft ze bij een selfie vanuit het politiebureau.

Waarom het toestel niet tijdig kon stoppen, is voorlopig onduidelijk. “De brandweer kwam ter plaatse om het vliegtuig uit het gras weer op de landingsbaan te trekken. Het DGLV zal de omstandigheden verder onderzoeken. Vermoedelijk gaat het om een technisch probleem”, aldus Verbist.

 © Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen