© Tom Palmaers

Man dreigt met klauwhamer nadat hij opmerking krijgt over sluikstorten

Een 42-jarige Maasmechelaar riskeert een celstraf van acht maanden en een geldboete van 600 euro omdat hij een man heeft bedreigd met een klauwhamer. Het slachtoffer zag hoe de veertiger een blikje in de berm gooide en sprak hem hierover aan.

shde

Op 23 maart 2016 stond de veertiger aan te schuiven in de file aan de afrit van Maasmechelen. Hij draaide zijn raampje open en wierp rotzooi vanuit zijn wagen in de berm. Een achterligger vond dit niet kunnen, stapte uit en confronteerde de man met zijn daad. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de veertiger, die het niet vond kunnen dat de man hem hiervoor op de vingers tikte. Hij sprong uit zijn wagen, haalde een klauwhamer uit zijn koffer en zwaaide ermee in het rond. Verder scheurde hij ook het hemd van de milieubewuste man. Een getuige noteerde de nummerplaat waardoor de man nadien gevat kon worden.

Eigen schuld

“Het is zijn eigen schuld”, reageerde de man maandag voor de rechter. “Hij is begonnen.” Toen de rechter hem wees op zijn agressieprobleem aan de hand van een uitgebreid strafregister, ontkende hij. “Als ik echt agressief zou zijn, had ik niet enkel gedreigd maar ook geslagen.”

Vonnis volgt op 24 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer