(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © BELGA

Een op vier werknemers in Belgische transportsector is buitenlands

BinnenlandIn de Belgische transportsector is 25 procent van de werknemers van buitenlandse oorsprong. Hun aandeel is sinds 2014 bijna verdubbeld. Dat meldt HR-dienstenbedrijf Acerta in havenmagazine Flows.

  1. Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”

    “Melissa, er is niks van jullie rechtvaardige belastingen in huis gekomen.” “Jawel Jos, maar het is hier Rusland of China niet, waar je alles op je eentje beslist.” Zet rood tegenover donkerrood aan de vooravond van 1 mei en je krijgt een kletterend gesprek tussen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en PVDA-fractieleider Jos D’Haese. Of ze ooit nationaal samen willen besturen? “Ik vraag mij vaak af of jullie wel wíllen besturen.”
  2. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”