King Charles III bij Buckingham Palace de dag nadat zijn moeder Queen Elizabeth II overleed.
Volledig scherm
PREMIUM
King Charles III bij Buckingham Palace de dag nadat zijn moeder Queen Elizabeth II overleed. © REUTERS

Expert Harry De Paepe over de zware erfenis die Charles III wacht: "Zijn openlijke meningen over klimaatopwarming en homeopathie, die zal hij als koning niet kunnen herhalen”

Wat wordt de rol van koning Charles III, in een verdeeld land na een dramatische premierwissel? Hoe verovert hij, met zijn droge humor, maar vooral met het trauma van Lady Di als een blijvende schaduw, het hart van de Britten? Hoe kan hij het Verenigd Koninkrijk bijeenhouden, zoals zijn moeder 70 jaar heeft gedaan, wanneer Schotland en Noord-Ierland zich willen afscheuren? En wat met landen als Australië en Canada, die Queen Elisabeth wel een mooi symbool vonden, maar nu Charles koning is toch liever een president verkiezen? Historicus, auteur en Engelandkenner Harry De Paepe (41) overschouwt de andere kant van de erfenis van troon en kroon.

4 reacties

  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Erwin schauvliege : heel juist verwoord ook dezelfde mening hierover maar wel respect voor de mens elisabeth !
  • liesbet debroeijer

    2 jaar geleden
    Hij is ook maar een mens. Je moeder moeten afgeven op welke leeftijd ook, laat een enorme leegte na. Je beseft dan ,dat het leven niet eeuwig is.
  • Erwin Schauvliege

    2 jaar geleden
    Achterhaalde middeleeuwse toestanden. Eigenlijk subliem hoe je anno 2022 een groot gedeelte van een bevolking nog kan beïnvloeden. Niet te geloven.
  • Adrien Claes

    2 jaar geleden
    De ontrafeling van het verenigd koninkrijk was al langer bezig. De koningin heeft dat niet kunnen tegenhouden en Charel zal dat ook niet kunnen.