©  EPA-EFE

Felice Mazzu valt in de prijzen en wint de Guy Thys-award voor beste Belgische trainer

Felice Mazzu is zaterdag tot beste Belgische trainer van het afgelopen seizoen verkozen. De huidige trainer van Anderlecht krijgt met de Guy Thys-award een bekroning voor zijn topjaar met vicekampioen Union.

Jens Heylen, Yanko Beeckman

De award wordt elk jaar door BFC Pro, de vereniging van Belgische professionele voetbaltrainers, uitgereikt. De 69 Belgische proftrainers die gestemd hadden, waren het er unaniem over eens dat Mazzu het afgelopen seizoen met Union uitzonderlijk goed presteerde. Daaronder ook Georges Leekens, die de award aan hem overhandigde. “Voor mij is Felice de verdiende winnaar. Omdat ik hem enorm apprecieer als coach en als mens. Wat hij bij Union gerealiseerd heeft, is een prestatie op wereldvlak.”

Mazzu, die 168 punten kreeg, was zelf ook heel fier op deze prijs. “Wanneer je erkenning krijgt vanuit de wereld waarin je werkt, geeft dat toch veel meer voldoening. Ik ben hier erg blij mee.”

Philippe Clement (148 punten) en Tom Saintfiet (128 punten) werden tweede en derde.

Mazzu volgt op de erelijst Hein Vanhaezebrouck op. Die kreeg de trofee in 2015. De voorbije zeven jaar werd de prijs niet uitgereikt. De BFC Pro Award voor beste assistent-coach ging naar Karel Geraerts, vorig seizoen T2 van Mazzu bij Union en nu hoofdcoach bij de Brusselse traditieclub. Bart Caubergh (Al-Ahli SFC) werd verkozen tot beste performance coach, Tom Caluwé (KV Mechelen) tot beste technisch directeur.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer