Warme ontvangst in Sint-Niklaas voor Peloton Parkinson

Ivo de Bisschop hield vandaag halt met zijn Peloton Parkinson in Sint-Niklaas. Met de fietstocht langs de Belgische provinciehoofdsteden probeert hij meer aandacht te krijgen voor de ziekte van Parkinson en fondsen in te zamelen voor het onderzoek naar de ziekte. Vandaag was de etappe Antwerpen-Brugge aan de beurt, met een natte maar warme tussenstop in Sint-Niklaas.

Een fanfare en een erehaag door leden van de Rotaryclubs uit de regio heetten Ivo de Bisschop en zijn Peloton Parkinson welkom op de Grote Markt in Sint-Niklaas. De Rotaryclubs uit de regio hadden ook een cheque van 2.000 euro voor de man die de ziekte van Parkinson bespreekbaar wil maken en fondsen inzamelt voor de zoektocht naar een medicijn. 

Ivo de Bisschop is met Peloton Parkinson niet aan zijn proefstuk toe. Met de Stop Parkinson Walk legde hij in 2020 een voettocht af van 1.500 kilometer door België. In totaal haalde hij de voorbije vijf jaar al een miljoen euro op. Nu wil hij in tien dagen tijd alle provincies in België aandoen met de fiets. Vandaag vindt de rit van Antwerpen naar Brugge plaats, waarbij hij een tussenstop hield in Sint-Niklaas. De Rotary Clubs van Sint-Niklaas en omstreken gaven Ivo een warm ontvangst op de Grote Markt. "We willen hem een hart onder de riem steken bij zijn initiatief. We vormen bij zijn aankomst een erehaag met een fanfare. Later overhandigen we hem nog een cheque van 2.000 euro om zijn strijd voor een medicijn te steunen", vertelt Isabelle Vandeweghe van de Rotary Club.

Het begon 5 jaar geleden

"Samen met mijn maat Ives trotseerden we vandaag de hevige regenbuien. Maar het warme ontvangst hier in Sint-Niklaas maakte veel goed. We zijn ook heel dankbaar voor de financiële steun", vertelt hij. “De komende tien dagen rijden we eigenlijk van cheque naar cheque”, lacht Ivo de Bisschop.

Ivo kreeg zelf vijf jaar geleden de diagnose van Parkinson. "De neuroloog vertelde mij: Ivo we starten met medicatie voor Parkinson. Mijn leven liep vlot, maar toen werd alles on hold gezet, mijn wereld stortte in. Ik was een ondernemer die hield van sport. Ik had al vijftien marathons achter de kiezen", vertelt hij. "Tot op vandaag bestaat er nog geen medicatie om de ziekte te stoppen of te stabiliseren. Dat kon ik niet aanvaarden. Met enkele vrienden richtte ik de vzw Parkinson op om de ziekte meer onder de aandacht te brengen, want er heerst nog een groot taboe over. Maar we blijven initiatieven nemen tot we een oplossing bekomen."

Meest gelezen