Heel wat meer horecazaken komen door de energiecrisis in de problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel wat meer horecazaken komen door de energiecrisis in de problemen. © thinkstock

4 op de 10 horecazaken zitten door hun financiële buffer: “Moet ik aan de hostelgasten vragen om een koude douche te nemen?”

4 op de 10 horecazaken in ons land hebben geen eigen financiële buffer meer om de oplaaiende energiefactuur nog langer te betalen. Dat blijkt uit berekeningen van GraydonCreditsafe. Na de klap die corona de sector al uitdeelde, wordt de horeca ook het eerste slachtoffer van deze energiecrisis.

91 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De enige manier om er voor te zorgen dat bedrijven en zelfstandigen geen steun moeten vragen is er voor zorgen dat de economie blijft draaien en niet in een recessie belandt. De beste manier om dat te bereiken is zorgen dat de koopkracht van de burgers niet volledig verdampt. In het buitenland hebben ze dat begrepen. Daar zorgen ze voor een basispakket energie of drukken ze de energieprijs sterk voor de burger. Op subsidies voor bedrijven en zelfstandigen kan een economie niet blijven draaien.
  • alain wauters

    2 jaar geleden
    De prijzen zijn gewoon te hoog, en alle opmerkingen zijn terecht
  • Pedro Vanbesien

    2 jaar geleden
    Ze vragen een BTW verlaging zoals in de coronatijd en de prijzen blijven en dat terug naar normale BTW voet en dan weer de prijzen verhogen omdat de BTW verhoogd is. No way
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    De horeca heeft klappen gekregen in de covid tijd en nu gebeurt weer hetzelfde maar om redenen van hoge inflatie en niet de houden energiekosten. Small dishes, geen ijskoud bier, hogere prijzen, beperkte grondstoffen zijn het gevolg van zoiets en dan mogen wij nog verwachten, dat tal van horecazaken zullen moeten sluiten wegens overmacht. En war nog het ergste is, is het talmen van de regering om doeltreffende maatregelen te nemen.
  • Leo Duym

    2 jaar geleden
    Niet essentiële handelszaken zoals: fitnescentra, bloemenwinkels, horeca, ijspistes, sauna, zonnebanken, enzovoort, verdienen niet langer steunmaatregelen. Die zaken hebben ook niets te maken met onze export (wel deels de sierteeltsector).