Wat een ontlading! Remco Evenepoel barst in tranen uit na finish van voorlaatste etappe Vuelta: “Dit is de mooiste dag van mijn leven”

Hij heeft het klaargespeeld! Remco Evenepoel wordt zondag de allereerste Belgische eindwinnaar van een grote ronde in 44 jaar. Een historische prestatie die ook bij de jongeman in Schepdaal duidelijk stevig binnenkomt. Een duidelijk geëmotioneerde Evenepoel barstte na de finish van de voorlaatste etappe in tranen uit. “Dit is de mooiste dag van mijn leven”, vertelde de 22-jarige renner enkele minuten later tijdens het flashinterview, waarin hij ook aankondigde dat hij deze winter zal trouwen.

Sam Varewyck

Enkele minuten nadat de emoties hem even te veel werden, was Evenepoel al ietwat gekalmeerd. “Ik weet niet wat er nu in mijn hoofd en lichaam omgaat”, opende hij zijn flashinterview. “Na alle kritiek en slechte commentaren die ik kreeg na vorig jaar, heb ik het nu waargemaakt en geantwoord met mijn pedalen. Ik heb zo hard gewerkt om hier in de best mogelijke vorm te zijn, en om nu de Vuelta te winnen in mijn eerste grote ronde waarin ik gezond aan de start kom… het is geweldig.”

“Ik ben zo blij dat ik de eerste renner ben die voor onze CEO, Patrick Lefevere, een grote ronde kan winnen. En voor België, en voor mijn teamgenoten, mijn ouders, mijn verloofde”, ging Evenepoel verder. “Ik ben zoveel dagen, weken, maanden van huis geweest. Het is ook allemaal aan hen te danken.” (Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Evenepoel gaf ook toe dat hij zaterdagochtend zeer nerveus was. “Ik heb vannacht niet veel geslapen omdat ik wist wat er vandaag kwam. Het was een superzware rit. Ik ben gewoon zo blij dat ik de Vuelta gewonnen heb. Ik dacht vandaag niet meer aan ritwinst, ik moest gewoon volgen en in mijn eigen kracht geloven. Dit is de mooiste dag van mijn leven. Het is een geweldig jaar geweest: ik win met Luik-Bastenaken-Luik een monument, ik win de Clasica San Sebastian opnieuw en pak nu twee ritten en het eindklassement in de Vuelta. En deze winter ga ik trouwen. Het is het beste jaar dat ik me kan voorstellen.”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer