James Arthur Photography

Slachtoffer diefstal met geweld nog altijd kritiek na vuistslag en val in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas in Oost-Vlaanderen is een 19-jarig slachtoffer van een diefstal met geweld in de nacht van vrijdag op zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij een slag kreeg en neerviel. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. Eén verdachte, een jongen van 18, is aangehouden. Ook een tweede verdachte werd opgepakt, maar hij werd niet voorgeleid.

De feiten deden zich voor in de buurt van de Sint-Nicolaaskerk. De politie werd opgeroepen voor een diefstal met geweld waarbij een 19-jarige man neergeslagen werd door twee andere personen. Het slachtoffer verkeert nog altijd in levensgevaar, zegt het parket Oost-Vlaanderen.

Uit de verklaringen van een getuige en uit camerabeelden blijkt dat het slachtoffer neerviel na een vuistslag en dat de verdachten daarna bij hem iets wegnamen. De politie kon later één verdachte oppakken. Het gaat om een jongeman die net 18 jaar geworden is. 

Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Intussen werd ook een tweede verdachte opgepakt, maar hij werd niet voorgeleid omdat het niet duidelijk is of hij bij de feiten betrokken was. 

Meest gelezen