© Gil Plaquet

Dronken bestuurder valt na botsing tegen geparkeerd voertuig in slaap

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens een weekendcontrole 43 bestuurders uit het verkeer geplukt. 36 bestuurders waren dronken, de anderen onder invloed van drugs.

Leo De Nijn

De inspecteurs voerden de controles uit op de R6, Zandpoortvest en Kapellebaan (Hombeek) en in de Blaasveldstraat in Willebroek. Van de 43 chauffeurs die werden betrapt waren er zeven onder invloed van drank met drugs. Er werden twaalf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Eén van hen die zijn rijbewijs kwijtspeelde was een chauffeur die een ongeval met stoffelijke schade had veroorzaakt. “De man was tegen een geparkeerd voertuig gereden én was daarna in een diepe slaap gevallen achter het stuur. Wij moesten de betrokkene letterlijk wakker schudden. Hij legde een positieve ademtest af en had maar liefst 2,2 promille alcohol in zijn bloed. Op de koop toe testte hij positief voor het gebruik van cocaïne. Zelfs voor beide feiten afzonderlijk zou hij zijn rijbewijs onmiddellijk moeten inleveren”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Een andere bestuurder reed onder invloed van cannabis. Hij had slechts een voorlopig rijbewijs en daarmee mag sowieso niet gereden worden tijdens een weekendnacht. Bovendien zat er geen verplichte begeleider in het voertuig en was er ook geen L-teken aan de achterruit aangebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER