© i-Images / eyevine. All Rights Reserved.

Plotse "wapenstilstand" tussen prinsen William en Harry is voer voor speculatie in Britse pers

Na de aankondiging van het overlijden van Queen Elizabeth en de eerste toespraak van koning Charles, focussen de voorpagina's van de Britse kranten vandaag op de "wapenstilstand" tussen broers Harry en William. Gisteren verschenen de prinsen en hun partners voor het eerst in meer dan twee jaar samen aan het kasteel van Windsor. Is het pure show of hebben ze zich écht verzoend na een eis van vader Charles? Het is voer voor speculatie.

Het was een opvallend beeld gisteren: in de avond verschenen kroonprins William en echtgenote Kate Middleton opeens samen met prins Harry en vrouw Meghan Markle aan het kasteel van Windsor. Het viertal kwam er het publiek begroeten dat er massaal bloemen en kaartjes had neergelegd. 

BEKIJK - William en Kate groeten samen met Harry en Meghan het publiek aan Windsor Castle:

Videospeler inladen...

De gebeurtenis schopt het tot de voorpagina's van heel wat Britse kranten en bladen (onderaan dit artikel). Die zijn de laatste dagen opvallend gelijklopend. Vrijdag, de eerste dag na het overlijden van Queen Elizabeth, openden de Britse pers met grote foto's en serene teksten. Zaterdag was de eerste toespraak van koning Charles de opener. En vandaag verwijzen koppen als "Reunited for granny" en "Warring Windsors' awkward truce to honour the Queen" naar het optreden aan Windsor Castle.

Een "ongemakkelijke wapenstilstand" noemen Britse media het dus want Harry en Meghan leven op gespannen voet met de rest van de koninklijke familie sinds ze besloten afstand te nemen van hun koninklijke plichten. Volgens de Britse pers zouden beide koppels al meer dan twee jaar niet samen in het openbaar verschenen zijn. Vorige week, toen Harry en Meghan arriveerden in het Verenigd Koninkrijk voor een tournee langs verschillende geliefde goede doelen, klonk dan ook een heel ander geluid.

Show of écht?

Kranten en websites schreven toen nog over de vetes en de onoverbrugbare meningsverschillen tussen de echtparen. Beide koppels waren dan wel fysiek dichter bij elkaar, emotioneel bleven ze ver van elkaar afstaan, grapten ze. Pas afgelopen donderdag zouden Harry en William elkaar opnieuw gezien hebben in Balmoral Castle na alarmerende berichten over de gezondheidstoestand van hun grootmoeder.

Maar gisteren leken die vetes en meningsverschillen bijgelegd. Al blijft het voor Britse media speculeren of dat wel echt zo is. Voerden ze een show op of hebben ze zich werkelijk met elkaar verzoend zoals koning Charles naar verluidt geëist heeft? Dat blijft onduidelijk. De eerste stap zou, volgens koninklijke bronnen, alleszins gezet zijn door kroonprins William. Het voorstel om samen een wandeling te maken aan Windsor Castle zou van hem komen.

Meest gelezen