ANALYSE GOOTS. “Veel zesjes na historische zege van Antwerp, maar dat is iedereen binnen twee weken vergeten”

“Na de Antwerpse overwinning bij Cercle Brugge liep ik Mark van Bommel tegen het lijf in de perszaal. ‘Hey Patrick, je maakt leuke analyses’, riep ie”, naar onze huisanalist. “Daaruit leid ik af dat je zelf gevoetbald hebt. Ik was verbaasd dat Van Bommel me kende. Veel trainers beweren dat ze geen kranten lezen, maar hij zeker wel.”

Patrick Goots

LEES OOK. ONS OORDEEL. Alderweireld blinkt uit met clean sheet én eerste goal voor Antwerp

“Over de historische zege van zijn ploeg kunnen we kort zijn. Het was geen goede wedstrijd, dat blijkt ook uit de vele zesjes in de spelersbeoordeling. Antwerp prikte wel op de juiste momenten. De vroege 0-1 volgde na een vliegensvlugge uitbraak over vier stations. Eens Antwerp die voorsprong vast heeft, valt er voor de tegenstander weinig tegen te beginnen. Cercle was nochtans stug, maar onder leiding van de autoritaire Alderweireld gaven de bezoekers geen uitgespeelde kansen weg. Als Alderweireld bovendien zelf begint te scoren, sta je als tegenstrever voor een voldongen feit.”

 ©  Isosport

“Het enige wat Antwerp in deze partij onvoldoende deed, was de rust bewaren aan de bal. Het leer werd te vaak geforceerd verticaal ingespeeld. Soms is het beter om een paar keer iemand horizontaal te bedienen, de opponent uit zijn tent te lokken en te profiteren van de ruimte.”

“Ach, over de manier waarop Antwerp drie punten bijschreef op zijn conto spreken we binnen twee weken niet meer. Met deze 24 op 24 is een ongezien clubrecord een feit. Na de winst tegen Union voorspelde ik dat een 28 op 33 moet mogelijk zijn, maar die prognose durf ik nu bijstellen naar een 33 op 33. Puntenverlies komende vrijdag thuis tegen Seraing is uit den boze. Vervolgens krijgen we de interlandbreak, waarin de kwetsuren van de langdurige geblesseerden kunnen helen, gevolgd door duels tegen Kortrijk (uit) en STVV (thuis). Het gemak waarmee Antwerp momenteel matchen beslist, zonder de gashendel echt in te duwen, doet vermoeden dat deze reeks niet snel zal stoppen.”

LEES OOK. Antwerp wint ook tegen Cercle Brugge en pakt historische 24 op 24

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER