© BEPR

Brand verwoest appartement aan station, brandweer moet vrouw naar buiten halen

Heist-op-den-Berg -

In de Boudewijnlaan ter hoogte van het station van Heist-op-den-Berg heeft het zondagavond gebrand in een appartementsgebouw. Daarbij moest een vrouw door de brandweer geëvacueerd worden.

Bert Provoost, Theo Derkinderen

Een buurtbewoner uit het appartementsgebouw naast tuincentrum Horta was met zijn gezin net thuisgekomen toen het brandalarm afging. “Er kwam ook rook binnen bij ons en het brandalarm ging af. Dus zijn we snel gevlucht naar buiten en hebben we de politie gebeld. Daarna kwam er heel veel rook uit het bovenste appartement. De man die in het appartement woont, was snel buiten, de vrouw bleef binnen”, klinkt het.

Dat laatste wordt bevestigd door de brandweer. “Toen onze ploegen arriveerden, was er inderdaad nog een vrouw binnen. We hebben haar naar buiten moeten halen. Over haar toestand kan ik momenteel geen uitsluitsel geven, ze heeft wellicht veel rook ingeademd en is door de medische diensten naar het ziekenhuis gebracht”, weet kapitein Dirk Verschuren van brandweerzone Rivierenland.

“De brand situeerde zich voornamelijk in de woonkamer aan de straatkant. Het appartement is quasi volledig verwoest door brand-, rook- en waterschade. Over de precieze oorzaak van de brand kan ik op dit moment niets zeggen”, zegt de kapitein.

Het appartement is compleet verloren door de brand. © BEPR

In de onderliggende appartementen is er lichte waterschade. Er zijn ook enkele deuren beschadigd. “We zijn naar binnen gegaan om zeker te zijn dat er niemand meer aanwezig was”, zegt Verschuren.

Buren spreken van een problematische gezinssituatie, waarbij zware ruzies schering en inslag waren. De politie zou daar ook al eerder voor langs zijn gekomen. “Ze hebben hier onder andere al eens een tafel, een zetel en een radio door het raam naar beneden gegooid. De vele ruzies zijn niet makkelijk om dragen voor de buurt, deze brand is voor ons de druppel. Hopelijk wordt er nu een andere oplossing voor hen gezocht, want dit is niet houdbaar”, aldus enkele buren.

De Boudewijnlaan ter hoogte van het station werd een tijdlang afgesloten om de brandweer en medische diensten alle ruimte te geven. Treinreizigers konden wel het station bereiken en verlaten.

 © BEPR

 © BEPR

 © BEPR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen