Vladimir Poetin en het reuzenrad dat hij dit weekend heeft ingehuldigd voor de 875ste verjaardag van Moskou
Volledig scherm
PREMIUM
Vladimir Poetin en het reuzenrad dat hij dit weekend heeft ingehuldigd voor de 875ste verjaardag van Moskou © Stad Moskou/EPA

Wint Oekraïne de oorlog? Of is er een tegenzet van Poetin op komst? De analyse van onze expert

“Als het Oekraïense leger zo blijft vorderen, dan staat het binnenkort in Moskou.” Ze is groot, de euforie over het tegenoffensief. Dat is ook waarlijk fenomenaal. Maar schrijf Poetin nog niet af. Want die legt nu misschien de fundamenten om Oekraïne écht te ontwrichten — zonder wapens, als de oorlog is gestopt.

67 reacties

  • JOANNES HOSTE

    2 jaar geleden
    @Patrick Vandeputte, de tijd van de aanvalsluchtmacht is voorbij. Raketten halen die te gemakkelijk en te snel uit de lucht. De Russen verloren al massaal vliegende aanvalstoestellen. Enkel drones zijn nog geschikt op het oorlogsveld. Kosten veel minder, veroorzaken geen eigen slachtoffers en zijn sluipmoordenaars. Vooral de kleinere korte afstandsdrones en die kunnen door iedereen bediend worden. En Putin had aan de Poolse grens moeten staan voor het westen kon reageren, om te kunnen winnen.
  • Johan Aerts

    2 jaar geleden
    Als hier even word nagedacht dan is het in de korste keren afgelopen met deze beunhazen.
  • rino maes

    2 jaar geleden
    Ze zijn goed bezig maar moeten nu de tegenzet van Poetin afwachten het is zo een beetje schaken maar hoop dat ze die russen daar een lesje kunnen leren. Heb beelden gezien van vluchtende russen die met hun tank tegen een boom knalden uit paniek dus het gaat wel de goede weg op.
  • Linda MOENS

    2 jaar geleden
    Effekens een rustpauze inbouwen en de gemoederen wat bedaren en laten uitschijnen dat zogezegd de Russen het hazepad kiezen. Poetin zal zijn strategie nu op punt stellen... en gegarandeerd hij zal uitpakken met een tot nu een ongeziene invasie !
  • philippe beauduin

    2 jaar geleden
    U schrijft: "Poetin lijkt greep te verliezen op staatstelevisie". Niets is minder waar vrees ik. Hij is het pad aan het effenen voor zichzelf. Het zijn de raadgevers, en niet Poetin, die beschuldigd worden van hun voorliegen aan Poetin. De zondebokken zijn gevonden. Het einde van de oorlog is nabij. De staatstelevisie predikt vredesgesprekken en een vreedzame terugtrekking. Voor de vorm wordt ook een algemene mobilisatie als mogelijkheid geopperd. Geen Rus die dat wil.