Britse soldaten groeten doodskist van Queen Elisabeth.
Volledig scherm
Britse soldaten groeten doodskist van Queen Elisabeth. © ANP / EPA

Zeer strenge regels voor VIP-gasten op begrafenis Queen: “Joe Biden kan je toch niet op een bus steken?”

Er gelden heel strenge regels voor VIP-gasten op begrafenis van de Britse Queen op 19 september. Dat schrijft Politico, dat officiële documenten kon inkijken. Zo worden buitenlandse staatshoofden gevraagd om met een commerciële vlucht, en niet met een privévlucht naar Londen te komen. Ook wordt er een shuttlebus ingelegd naar Westminster Abbey voor wereldleiders, want eigen wagens worden niet toegelaten.

18 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Biden kan heel goed de bus op; hij heeft jaren en jaren als senator altijd de trein genomen. Op 19 september is er ook de 77ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. O.a. over Oekraïne. Alle leden zijn dan aanwezig of vertegenwoordigd.
  • paul van gele

    2 jaar geleden
    Je mag er zekerst van zijn dat het allemaal privé vliegtuigen zullen zijn. Ze willen in deze zware tijden voor de werkende bevolking de schijn hoog houden das al
  • oswald billiet

    2 jaar geleden
    Staatshoofden zijn ook maar mensen, zo zeggen wij, zo denken zij niet. Het is eigenlijk democratisch hen in een bus e voeren waar ze moeten zijn, veel beter dan die eindeloze stoet privé wagens die apart moeten bewaakt worden. Bidden en Filip in één busje dat zou toch wel goed zijn?
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    De voorschriften zijn duidelijk. Dus opvolgen of wegblijven. Niemand zal die Biden missen.
  • Nadine Abe

    2 jaar geleden
    En waarom niet , hij is ook maar een mens tussen de mensen , nee liever veel belastinggeld uitgeven van de bevolking . Als hij wil komen dat hij dat dan zelf betaald .