De speler wordt met de draagberrie weggebracht.
Volledig scherm
De speler wordt met de draagberrie weggebracht. © Jorghé Van Hecke

Voetbalspeler (30) zijgt neer op veld in Veltem-Beisem: inwendige defibrillator redt vermoedelijk zijn leven

Grimbergen/Veltem-BeisemEven paniek zondagmiddag tijdens de voetbalwedstrijd tussen Veltem en Grimbergen, in de eerste provinciale in Vlaams-Brabant. De toeschouwers zagen hoe Nabil Toufik, een 30-jarige speler van KSC Grimbergen, een schok kreeg, na wat wellicht een hartstilstand was. De man bleek een ingebouwde defibrillator te hebben, die waarschijnlijk zijn leven redde. Hij werd ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

  1. Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorwegdrama in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartverscheurend”
    PREMIUM

    Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorweg­dra­ma in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartver­scheu­rend”

    Steven Vanfroyenhoven (50), ervaren medewerker bij Infrabel met meer dan 25 jaar dienst, krijgt op vrijdag 5 mei 2023 een oproep over een tragisch ongeval in het station van Zaventem. Bij aankomst ziet hij overal huilende en roepende jongeren. Ter plaatse speelde Steven een cruciale rol in de coördinatie van de hulpverlening op de sporen en de herstelling van de treindienst. Maar vooral het verdriet van de familie van de overleden jongen is hem bijgebleven. “Het gebeurt niet vaak dat mensen op de plaats van een ongeval hun familielid nog willen zien”, zegt Steven, die ook voor spoorlopers nog een duidelijke boodschap heeft.
    Zaventem
  2. Oppositie vraagt meer duidelijkheid over subsidie en renteloze lening aan VV Groot Kapelle: “Vinden het niet correct dat een vereniging zoveel geld krijgt”
    PREMIUM

    Oppositie vraagt meer duidelijk­heid over subsidie en renteloze lening aan VV Groot Kapelle: “Vinden het niet correct dat een vereniging zoveel geld krijgt”

    De gemeente Kapelle-op-den-Bos heeft op de afgelopen gemeenteraad definitief een subsidie van een miljoen euro goedgekeurd voor voetbalclub VV Groot Kapelle (3e provinciale) die ontstaan is uit een fusie tussen KFCE Kapelle-op-den-Bos en FC Ramsdonk. Naast de subsidie werd ook een renteloze lening toegezegd van 250.000 euro. Oppositiepartijen CD&V en proKA eisen dan ook meer duidelijkheid over het dossier: “Hoe kunnen wij zeker zijn dat ze die lening terugbetalen?”
    Kapelle-op-den-Bos