Bondscoach Sven Vanthourenhout: “De Vuelta zal energie gekost hebben, maar het gaat hier wel om Remco Evenepoel”

VueltaDe Vuelta is binnen, maar zondag wacht al het WK tijdrijden. Kan Evenepoel daar alweer meedoen voor de regenboogtrui? Bondscoach Sven Vanthourenhout laat er zijn licht over schijnen in een HLN Live met Jonas Decleer en Michel Wuyts.

Drie weken hard gekoerst voor de eerste Belgische eindzege in een grote ronde sinds 1978, om dan komende zondag de allereerste Belgische wereldkampioen tijdrijden ooit te worden, is dat wel realistisch? “We gaan daar voorzichtig en nuchter bij blijven”, zegt bondscoach Sven Vanthourenhout.

“We weten dat de Vuelta veel energie zal hebben gekost, maar het gaat natuurlijk wel om Remco Evenepoel. Als hij een doel heeft, wil hij dat waarmaken en werkt hij daar 100 procent naartoe. Als hij de benen van de tijdrit in de Vuelta heeft, zal hij er dicht bij zijn. Als dat niet zo is, dan moeten we dat ook aanvaarden en plaatsen.”

“Tussendoor heb ik Remco geregeld een whatsapp gestuurd tijdens de Vuelta, op de laatste rustdag was er ook een teammeeting met alle geselecteerden. Remco was daar ook bij aanwezig. Het was vrij kort en informatief rond het WK. Daar al bleek dat hij hoopvol was voor de Vuelta én het WK in Australië.”

En wat dan met de wegrit? Evenepoel start er samen met Van Aert als kopman van de Belgische ploeg. “Gezien hun kwaliteiten zijn ze heel compatibel. Beiden kunnen een harde koers aan en die harde koers hebben ze ook nodig. Als ze wereldkampioen willen worden, dan hebben ze elkaar ook nodig. Dat weten ze zelf ook nu.”

Jonas Decleer en Sven Vanthourenhout.
Volledig scherm
Jonas Decleer en Sven Vanthourenhout. © VTM
Bondscoach Sven Vanthourenhout.
Volledig scherm
Bondscoach Sven Vanthourenhout. © BELGA

10 reacties

  • Lisette Van Eester

    2 jaar geleden
    Ik denk dat Remco beide wereldtitels gaat winnen, juist hetzelfde als bij de junioren in 2018.
  • Mieke Dessein

    2 jaar geleden
    Remco is een van de favorieten maar volgens mij is Pogacar de grote favoriet
  • Eddy Roofthooft

    2 jaar geleden
    Praat voor de vaak.Stop met die komedie.
  • Sophia de smet

    2 jaar geleden
    Denk dat Remco momenteel veel sterker is dan Wout. Wout verliest in Canada sprint van Pogacar. Was lange sprint en hij stierf in het wiel. Als Remco nog fris genoeg is geef ik Remco Als favoriet. Sorry Wout maar Canada heeft voor mij duidelijk gemaakt dat je de goede vorm niet hebt om WK Te winnen. Hopelijk een Belg.
  • Liliane Wuyts

    2 jaar geleden
    Ik denk dat Remco de tijdrit niet gaat winnen tegen Ganna. En als de wegrit eraan komt vrees ik de decompressie die zal toeslaan.