Oekraïense militair bestuurt tank tijdens snelle opmars van het Oekraïense leger.
Volledig scherm
Oekraïense militair bestuurt tank tijdens snelle opmars van het Oekraïense leger. © via REUTERS

Complete chaos tijdens Russische terugtrekking: Oekraïne rukt op en bereikt op sommige plekken grens met Rusland

De Russische terugtrekking in Charkiv, waar Oekraïne met succes een tegenaanval uitvoert, verloopt dermate chaotisch dat grote aantallen legervoertuigen en veel munitie zijn achtergelaten. Russische soldaten zouden ‘letterlijk van hun posities wegrennen’, zeggen Oekraïense soldaten tegen de Britse krant The Telegraph. Op sommige plekken zou Oekraïne de Russische troepen hebben teruggedrongen tot op de grens, claimt Kiev. Toch wil Rusland doorgaan met de ‘speciale militaire operatie’ totdat het zijn doelen behaald heeft, zegt een woordvoerder van het Kremlin.

84 reacties

  • Michael Brockhans

    2 jaar geleden
    Die Russen kunnen ook maar beter de Krim teruggeven, en als schadevergoeding alles tot en met Moskou en Sint-Petersburg.
  • Walter Van Criekinge

    2 jaar geleden
    Jan Baroen ; Waarom moet Oekraïne toegevingen doen? De Rus is bij hun binnen gevallen, die moeten terug vertrekken zonder dat Oekraïne er een prijs voor moet betalen.
  • Chris Ysebaert

    2 jaar geleden
    De Russische beer blijkt maar een pluchen beer, wat een afgang.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    De vreugde zal van korte duur zijn. Poetin heeft al lang een plan klaar voor dit soort situaties. Hij weet ook dat Oekraïne dit niet alleen heeft gedaan. Het wordt nu pas écht opletten geblazen. En dat allemaal voor een voormalige Sovjet republiek, dat is het allemaal niet waard. Wij boeten allemaal voor iets dat onze zaak niet is.
  • Hilde Vermeiren

    2 jaar geleden
    Soldaten LOPEN al SCHREEUWEND weg....waarom...?? Omdat zij de enige zijn de weten wat er staat te gebeuren. De Rus trekt zich niet zomaar hals over kop, alles achterlatend, terug uit nen oorlog. Dat heeft een reden, en dat is zeker niet omdat Oekraine aan de winnende hand is. Deze jongens weten wat voor hel eraan zit te komen. Inderdaad, verwacht je aan nen atoomwinter.