159 studenten uit de hele wereld nemen deel aan WK Denksporten voor studenten aan Universiteit Antwerpen

Op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen is het WK Denksporten voor studenten, of het World University Championship Mind Sports 2022, van start gegaan. 159 studenten uit zo'n 20 landen nemen het tegen elkaar op in twee competities: bridge en schaken. 

Het academiejaar start pas op 26 september, maar vanaf vandaag zijn al heel wat studenten aanwezig op de Stadscampus van Universiteit Antwerpen voor het WK Denksporten. “We hebben 88 studenten in de bridgecompetitie en 71 studenten voor het schaken”, zegt professor Koenraad Keignaert, departementshoofd van studentenvoorzieningen bij UAntwerpen. Het wereldkamioenschap vindt plaats in het zestiende-eeuwse Hof van Liere van de Universiteit Antwerpen.

159 studenten uit een twintigtal verschillende landen strijden voor de titel. “Ze komen van over de hele wereld. Azië is aanwezig, met Mongolië en Singapore, bijvoorbeeld. Afrika met onder andere Oeganda en natuurlijk een heleboel Europese landen.” Op zaterdag 17 september kennen we de wereldkampioenen in het bridge en schaken.

Universiteiten en denksporten is een gelukkig huwelijk, dus studenten hebben weinig motivatie nodig

Koenraad Keignaert, professor UA

Bezoekers kunnen helaas niet gaan supporteren voor de denksporters. “Het is een echte competitie die gesloten is. Online kan je het wel volgen via livestreams.” Ondanks dat de vakantie nog bezig is, zijn veel studenten toch gemotiveerd om mee te doen aan het WK. “Universiteiten en denksporten vormen een gelukkig huwelijk, dus hebben studenten weinig motivatie nodig. Het is een internationaal gebeuren met echte grootmeesters en studenten op amateurniveau. Voor die laatste groep is dit een uitzonderlijk moment om in competitie te gaan met professionele spelers.”

Meest gelezen