©  Photo news

Koning Filip en koningin Mathilde wonen begrafenisplechtigheid Queen bij

Koning Filip en koningin Mathilde zullen op 19 september aanwezig zijn op de staatsbegrafenis van de Britse koningin Elizabeth. Dat meldt het Paleis maandag.

Bron: BELGA

De uitvaart vindt plaats in Westminster Abbey in Londen om 10u (11u Belgische tijd). Staatsleiders van over de hele wereld worden verwacht voor de begrafenis. Het staatshoofd overleed vorige donderdag op 96-jarige leeftijd in Schotland.

Na de uitvaart wordt het lichaam van Elizabeth overgebracht naar Windsor Castle. Ze wordt bijgezet in St. George’s Chapel, waar haar man Philip eerder zijn laatste rustplaats vond. Hij overleed in april vorig jaar op 99-jarige leeftijd.

De ceremonie op 19 september zal naar verwachting miljoenen bezoekers trekken, onder wie tal van persoonlijkheden uit de hele wereld. Onder de verwachte gasten zijn onder meer de Franse president Emmanuel Macron, de Amerikaanse president Joe Biden en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, evenals leiders van het Gemenebest en voormalige Britse koloniën.

LEES OOK. Strenge regels voor buitenlandse gasten op begrafenis Queen: “Zie je Biden al op een bus zitten?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER