©  EPA-EFE

Remco Evenepoel zit rivaal Tadej Pogacar op de hielen als slokop in rittenkoersen

Remco Evenepoel (22) heeft sinds zijn debuut als profwielrenner in 2019 al tien rittenkoersen gewonnen. Daarmee telt hij slechts één meerdaagse rittenkoers minder dan zijn rivaal Tadej Pogacar (23). Al oogt de erelijst van de Sloveen wel nog steeds een pak indrukwekkender met tweemaal de eindzege in de Tour de France.

vva

Op de erelijst van Evenepoel staat qua rittenkoersen naast de Vuelta ook de Ronde van Noorwegen, de Ronde van de Algarve (2x), de Ronde van Denemarken, de Baloise Belgium Tour (2x), de Ronde van Polen, de Ronde van Burgos en de Ronde van San Juan. Onze landgenoot zit zo al aan tien eindzeges in meerdaagse koersen.

De Sloveen Tadej Pogacar telt er eentje meer en voelt zo stilaan de hete adem van onze landgenoot. Pogacar schreef in zijn carrière al de Ronde van Slovenië (2x), de Tirreno-Adriatico (2x), de UAE Tour (2x), de Tour de France (2x), de Ronde van Valencia, de Ronde van Californië en de Ronde van de Algarve op zijn naam. Vooral met de dubbele eindzege in de Ronde van Frankrijk oogt zijn erelijst wel nog steeds indrukwekkender dan die van Evenepoel.

Die andere Sloveen Primoz Roglic (32) moest dan wel opgeven in de afgelopen Vuelta, hij telt (voorlopig) nog altijd een pak meer eindzeges dan Evenepoel. Met de Dauphiné, Parijs-Nice, de Vuelta (3x), de Ronde van het Baskenland (2x), de Tour de l’Ain, de Ronde van Romandië (2x), de Tirreno-Adriatico, de UAE Tour, de Ronde van Slovenië (2x), de Ronde van de Algarve en de Ronde van Azerbeidzjan zit hij aan zestien.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer