Kevin De Bruyne krijgt hoogste rating in voetbalgame FIFA 23, ook Thibaut Courtois in top 10

Kevin De Bruyne is momenteel de beste voetballer ter wereld. Dat vinden toch de makers van voetbalgame ‘FIFA’. Ook Thibaut Courtois staat in de top tien van beste spelers in de game die op 30 september uitkomt.

Roel Damiaans

Naast landstitels, Europese prijzen en individuele trofeeën, kijken de meeste profvoetballers ook reikhalzend uit naar hun rating in de voetbalgame FIFA. Ontwikkelaar EA Sports maakte maandagnamiddag de beste 23 namen voor FIFA 23 bekend.

Voor de eerste keer in de geschiedenis staat een Belg op de eerste plaats. Manchester City-draaischijf Kevin De Bruyne wordt dit jaar bekroond met een rating van 91. De ex-Genkie moet die eerste plek wel delen met Kylian Mbappé, Karim Benzema, Robert Lewandowski en Lionel Messi.

Thibaut Courtois. © EPA-EFE

In de top 10 staat ook een Limburger en ex-Genk-doelman: Thibaut Courtois. De Bilzenaar kreeg een rating van 90, net als Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah, Virgil van Dijk en collega-doelman Manuel Neuer van Bayern München. Rijzende ster Erling Haaland, ploegmaat van De Bruyne bij Manchester City, staat met een score van 88 nog net bij de beste 23. Opvallend is dat De Bruyne van alle spelers veruit de beste pass in de voeten heeft, op dat onderdeel krijgt hij een 93.

Topclubs, topspelers

Het zal niet verbazen dat de 23 beste spelers momenteel actief zijn voor de grootste clubs ter wereld. Paris Saint-Germain telt vier spelers in de lijst (Mbappé, Messi, Neymar en Marquinhos). Manchester City (De Bruyne, Ederson en Haaland), Liverpool (Salah, Van Dijk en Alisson), Real Madrid (Benzema, Courtois en Kroos) en Bayern München (Neuer, Mané en Kimmich) elk drie. De ratings liggen ook iets lager dan in de gloriejaren van Messi en Ronaldo. Beide voetballers kregen enkele jaren geleden nog scores van 94.

Bekijk hieronder de volledige top 23:

De volledige top 23 van beste spelers in FIFA 23. ©  RR

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer