Premier Petr Fiala heeft maandagavond een wetsvoorstel goedgekeurd.
Volledig scherm
Premier Petr Fiala heeft maandagavond een wetsvoorstel goedgekeurd. © ANP / EPA

Tsjechië plafonneert gas- en elektriciteitsprijs voor gezinnen en kleine verbruikers

De regering in Tsjechië heeft een prijsplafond voor elektriciteit en gas ingevoerd voor gezinnen en kleine verbruikers. Het liberaal-conservatieve kabinet van premier Petr Fiala heeft maandagavond een wetsvoorstel daarover goedgekeurd. Beide kamers van het parlement moeten er nog wel mee instemmen.

12 reacties

  • Jean West

    2 jaar geleden
    Belgische officiële ontwikkelingshulp 2,290 miljard in 2020 geen probleem. Belgische bevolking helpen groot probleem.
  • pierre de smet

    2 jaar geleden
    Een week of wat geleden 500.000 betogers .Zo zie je maar als ze wat schrik krijgen wat er kan gebeuren . Wanneer mogen we dat jier verwachten , ondanks ik de 70 nader zal ik er zeker bijzijn .Waar zitten ze al die consumenten belangers om dat hier ook te organiseren .
  • Gy Vanhuynegem

    2 jaar geleden
    In februari keurde De Croo 10 miljard goed voor militair Starplan met wat later nog 1 miljard erbij . Dat is evenveel als de geraamde bijdrage van Tsjechie voor 2 jaar tussenkomst in de energieprijs voor een bevolking van net geen 11 miljoen inwoners . Wat is het verschil?
  • wim lambrechts

    2 jaar geleden
    Hier in België zijn die net en distributie kosten wel 60% van de factuur. Als je dan enkel de prijs van het gedeelte energie vastlegt kom je er niet Het prijsplafond moet op de ganse prijs komen .
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Zelfs daar wachten ze niet op europa...dus bedankt tinne voor het zoveelste landverraad