“Vannacht valt de regen met bakken uit de lucht, opgelet voor wateroverlast”

Vanavond valt er in Limburg al regen met tussenpozen. Tijdens het eerste deel van de nacht kan het tijdelijk droger worden. In het tweede deel van de nacht naar woensdag zal het vanuit het zuiden hard gaan regenen. Het noodnummer 1722 voor storm- en waterschade wordt tijdelijk geactiveerd door FOD Binnenlandse Zaken gezien het slechte weer.

Ruben Weytjens

Woensdag kan er tijdens het eerste deel van de dag regionaal veel neerslag vallen. Tegen 17 uur kan de neerslagsom over de voorbije 24 uur regionaal tussen 30 en 40 liter per vierkante bedragen. Mogelijk loopt dat in sommige gebieden zelfs op tot meer dan 50 liter per vierkante meter.

Het is onduidelijk hoe noordelijk de kern van de vrij smalle neerslagband weet te geraken. Over grote delen van Nederland zal het bijvoorbeeld volledig droog blijven. Het zuiden van onze provincie maakt dus het meeste kans op overvloedig veel regen.

Vanwege de dikke wolken blijft de temperatuur ruim beneden 20°C steken. De wind doet het wel rustig aan met gemiddeld 2 Beaufort uit het noordoosten.

In het eerste deel van de avond trekt de neerslag zich terug naar het zuiden. Na 19 uur blijft het op de meeste plaatsen in Limburg droog, in het noorden van onze provincie zal dat reeds eerder het geval zijn.

Er volgt dan ook een droge nacht naar donderdag. Het koelt dan afhankelijk van de bewolkingsgraad af naar een minimum tussen 10 en 13 graden.

Lees hier het weerbericht voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer