Hanna Sjostak-Koetsjmjak, de burgemeester van Vysokopillja. Daar werd op 5 september de Oekraïense vlag weer gehesen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanna Sjostak-Koetsjmjak, de burgemeester van Vysokopillja. Daar werd op 5 september de Oekraïense vlag weer gehesen. © Ukrinform/MIPL

“Ze verborgen lijken in de kelder van een bejaarde”. Na de vreugde over de bevrijding komt er in Oekraïne altijd weer schrik

In Oekraïne worden aan een razend tempo dorpen bevrijd. Tot grote vreugde van de bevolking. Maar die maakt ook gauw weer plaats voor schrik. Schrik voor wat er gevonden zal worden. Zoals in Vysokopillja, waar er al op drie locaties massagraven worden vermoed. Enkele inwoners vertellen over wat ze meemaakten.

15 reacties

  • Ivo Vandeneynde

    2 jaar geleden
    De bedoeling van de Russen was een vreedzame overgang om Oekraïne zogenaamd van nazi's etc te bevrijden. Als je een bevolking wil bevrijden, ben je niet zo wreed tegenover hen. Nogmaals duidelijk dat het allemaal een leugen was van Poetin en zijn Rusland. Ik vrees dat de Oekraïners uiteindelijk het onderspit gaan delven.
  • freddy verbrugghe

    2 jaar geleden
    Russen leven nog steeds in een andere tijd en weigeren sociaal te worden en deel te nemen aan de nieuwe tijd, zij eerst en de rest kan stikken, maar het leven in Rusland is helemaal niet mooi, precies nog de middeleeuwen
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Ter info Ronald, Oekraïners zijn dezelfde mensen als Russen. Dus daar moest ellende van komen. Beter dat Poetin een beetje zijn zin krijgt, beetje maar natuurlijk. Anders is Zelensky nog bekwaam met zijn cadeautjes, zijn wapens dus, om Rusland te gaan aanvallen. Dat is hun volksaard.
  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    Iedereen wil wel graag macht, groter en groter worden.., als dat echter ten kostte gaat van zo enorm veel mensenlevens, dan zou ik liever geen macht etc willen. Vooral als je al heel veel land hébt en tig villa’s etc.. Hoe kan je gelukkig zijn met meer macht als je duizenden onschuldige mensenlevens op je geweten hebt..
  • Pascha Van Rossem

    2 jaar geleden
    Ik vraag mij af of er ooit een proces komt tegen de daders en of ze berecht gaan worden en vooral wanneer dit gaat gebeuren.