Covoorzitter bij Groen Jeremie Vaneeckhout
Volledig scherm
Covoorzitter bij Groen Jeremie Vaneeckhout © BELGA

Vlaamse regering kan volgens Groen 2,5 miljard inzetten voor energiemaatregelen

Oppositiepartij Groen heeft berekend dat de Vlaamse regering 2,5 miljard euro zou kunnen inzetten om gerichte energiemaatregelen te nemen. Met dat geld zou de Vlaamse regering niet alleen heffingen uit de factuur kunnen halen, maar ook een 'zonnesprint' inzetten door meer zonnepanelen te plaatsen op daken van overheidsgebouwen en sociale woningen.

95 reacties

  • PETER PERMENTIER

    2 jaar geleden
    Ik hoor niets anders dan slimme ideeen van groen, groen heeft ons veel bewezen alles kost ons nu meer, en de nucliare uitstap willen ze nog steeds, dus we staan er goed voor.
  • Lode vleminckx

    2 jaar geleden
    Komt van groen dat wil zeggen gaat veel geld aan de burger kosten.
  • peter wagemans

    2 jaar geleden
    Ik hoop echt dat de Vlaamse regering ervoor zorgt dat de economie blijft draaien, want eens bedrijven hun activiteiten verhuizen naar andere oorden door de hoge energieprijzen komen er afdankingen en meer werkloosheid waardoor er nog meer uitkeringen moeten betaald worden. Als bedrijfsactiviteiten vertrekken stevenen we af op een enorme recessie binnen één à twee jaar zoals we nog nooit gezien hebben en dan gaat iedereen pas echt bloeden. En die groenen...dream on.
  • Wim Haelewyn

    2 jaar geleden
    Zeggen wat een ander met zijn budget moet doen, daar is groen heel goed in! Zelf heb ik echter nog niks mogen zien van al hun zogezegd genomen federale maatregelen!
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Nog een geluk dat Groen niet in de Vlaamse Regering zit of we sliepen allemaal onder een brug.