©  Jae C. Hong/Invision/AP

Emmy Awards uitgereikt: Zendaya beste actrice in dramaserie, hoofdrolspeler van “Squid Game” is beste acteur

De Amerikaanse actrice Zendaya, die een jonge drugsverslaafde speelt in de HBO-serie “Euphoria”, heeft maandagavond in Los Angeles de Emmy Award voor Beste Actrice in een Dramaserie gewonnen. Bij de mannen won Lee Jung-jae voor zijn rol in “Squid Game”.

evdg
Bron: BELGA

De Emmy Awards gelden als de belangrijkste televisieprijzen in de Verenigde Staten. Het was HBO die als grote winnaar uit de bus kwam. De serie Succession zegevierde als Beste Dramaserie en The White Lotus won een Emmy voor Beste Miniserie. Ook de streamingdienst van Apple, dat is AppleTV+, deed het goed, zo won hun Ted Lasso de Emmy voor Beste Komedie.

Veel ogen waren gericht op Zendaya, die de Emmy Award won voor Beste Actrice in een Dramaserie. Daarmee laat ze de actrices Jodie Comer en Sandra Oh (Killing Eve), Laura Linney (Ozark), Melanie Lynskey (Yellowjackets) en Reese Witherspoon (The Morning Show) achter zich. Het is overigens de tweede Emmy voor de actrice die in het geprijsde Euphoria de drugsverslaafde Rue Bennett vertolkt. Euphoria is een HBO-serie, maar is bij ons te zien op Streamz.

Squid Game

De Koreaan Lee Jung-jae won de Emmy Award voor Beste Acteur in een Dramaserie. De 49-jarige acteur vertolkt in de Netflix-serie Squid Game de rol van Seong Gi-hun, die het mysterieuze overlevingsspel uiteindelijk wint. De Koreaan haalde het van Jason Bateman (Ozark), Brian Cox en Jeremy Strong (Succession), Bob Odenkirk (Better Call Saul) en Adam Scott (Severance).

 ©  Jae C. Hong/Invision/AP

HBO’s Succession sleepte voor de tweede keer de Emmy voor ‘Beste Dramaserie’ in de wacht, net als in 2020. De serie, grotendeels geïnspireerd door de strijd binnen de familie van miljardair Rupert Murdoch, was echter in 25 categorieën geselecteerd, maar greep in veel gevallen naast de hoofdprijs. 

In de categorie voor miniseries gaat The White Lotus met het beeldje aan de haal. In de satirische komedie reist een groep rijken af naar een paradijselijk resort op Hawaï. Ted Lasso, dat focust op een American footballcoach uit de VS die wordt ingehuurd om een Engels voetbalteam te trainen, wint voor het tweede jaar op rij in de categorie komedie. 

Dit zijn de belangrijkste winnaars op een rijtje:

Beste dramaserie: Succession

Beste Komedie: Ted Lasso

Beste Acteur in een dramaserie: Lee Jung-jae in Squid Game

Beste Actrice in een Dramaserie: Zendaya in Euphoria

Beste acteur in een komedie serie: Jason Sudeikis in Ted Lasso

Beste Actrice in een komedie serie: Jean Smart in Hacks

Beste Mannelijke Bijrol in een dramaserie: Matthew Macfadyen in Succession

Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie: Julia Garner in Ozark

Beste Mannelijke Bijrol in een komedie serie: Brett Goldstein in Ted Lasso

Beste vrouwelijke bijrol in een komedie serie: Sheryl Lee Ralph in Abbott Elementary

Beste miniserie: The White Lotus

Beste Acteur in een miniserie of tv-film: Michael Keaton in Dopesick

Beste Actrice in een miniserie of tv-film: Amanda Seyfried in The Dropout

Vlnr: Brian Cox, Sarah Snook, Jeremy Strong, Matthew Macfadyen, J. Smith-Cameron en Nicholas Braun, winnaars van de Emmy voor Beste Dramaserie ‘Succession’  ©  Jae C. Hong/Invision/AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer