William Boeva en de deelnemers van ‘Down The Road’.
Volledig scherm
William Boeva en de deelnemers van ‘Down The Road’. © VRT

William Boeva blijft achter zijn uitspraken over ‘Down the road’ staan: “Mooi programma, maar dit is geen inclusie”

BV“Vlaamse media: wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen.” Het is met die woorden dat William Boeva in een open brief uithaalt naar de makers van onder meer ‘Down the road’ en ‘Out of office’. De 32-jarige komiek, die zelf een beperking heeft, is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. De openbare omroep betreurt de uithaal: “Wij zijn net heel trots op het hartverwarmende ‘Down the road’.” Maar de comedian blijft achter zijn uitspraken staan. “Inclusie is iemand met een beperking die het weerbericht voorleest.”

383 reacties

  • Lynn Maes

    2 jaar geleden
    Ik weet echt niet wat jou probleem is met down the road, het is best programma die er bestaat op de televisie en niet geacteerd zoals al die anderen programma dat ze maken geeft daar eens je menig over in plaats
  • Ian Vandenbossche

    2 jaar geleden
    Als we de kritiek van Boeva terecht zouden vinden, Dan moeten de Paralympische spelen en andere sportwedstrijden ook afgeschaft moeten worden. Daar worden mensen met beperkingen dan ook te kijk gesteld. Man, man, in wat voor een onverdraagzame maatschappij leven we?
  • Argus Vercauteren

    2 jaar geleden
    Zelfs in de reclamewereld is er geen plaats voor mensen met een beperking of handicap. De hoofdrol in reclamespots is weggelegd voor het traditionele gezin en wat ook opvalt. Verder gaat het ook om slanke vrouwen en mannen.
  • Roger Wouters

    2 jaar geleden
    Niet iedereen is geschikt om het "weerbericht" te lezen....met of zonder beperking. En ik zeg niet dat bvb mensen met Down niet even waardig zijn en moeten met alle respect geaccepteerd worden..
  • Saskia Jongen

    2 jaar geleden
    Waar haalt hij het vandaan dat mensen zonder beperking zich beter zouden voelen , ik voel net het tegenovergestelde als ik naar down the road kijk , de deelnemers zijn zo puur zo eerlijk en rechtuit daar kunnen we iets van leren en dieter doet dat met zoveel liefde die verdient dit echt niet