Bewoners kunnen nipt ontsnappen uit brandende woning

© gpp

Een woning recht tegenover restaurant Kaarslicht op de Steenweg in Nazareth is helemaal onbewoonbaar verklaard na een zware brand. De bewoners ontdekten de brand zelf, en konden aan de vlammen ontkomen.

gpp

Het begon als een schoorsteenbrand en mondde uit in een ware vuurzee. Zondagavond kregen de bewoners van het woonhuis een vermoeden dat hun schoorsteen in brand stond. Ze liepen meteen naar buiten, verwittigden de buren en riepen de hulpdiensten op. Ze zagen hoe de vlammen al snel oversloegen op het dak. Dat stond in een mum van tijd bijna volledig in lichterlaaie.

Huis zwaar beschadigd

De brandweerposten Gavere en Gent Expo (Brandweerzone Centrum) hadden bij aankomst meteen door dat het dak zo goed als verloren was. Daarom werd er ook beslist om een buffer met het huis van de buren te voorzien. Na een uur blussen waren de vlammen zo goed als gedoofd.

Het dak is volledig vernield en de rest van de woning liep zware water- en rookschade op. Het huis werd dan ook onbewoonbaar verklaard. De bewoners moesten bijgevolg ergens anders overnachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen