© ATV

ANTWERPEN LIVE. Vakbondssecretaris over wankel voortbestaan Makro: “De winkels gaan voor Kerstmis nog sluiten”

Hommeles bij winkelketen Makro, want het bedrijf zit zwaar in nesten. Veel personeelsleden zijn gefrustreerd, worden moe van het “wanbeleid” en zijn de onzekerheid over hun toekomst beu. De vestiging in Deurne is afgeleefd en er zijn opvallend veel lege rekken. Is het einde van Makro nabij? “De traditionele Makro-winkels gaan voor kerstmis gesloten zijn”, voorspelt Erik Dirkx, vakbondssecretaris bij de socialistische vakbond ABVV-BBTK.

wvb

LEES OOK. Personeel bij Makro is wanbeleid beu: “Deze winkel is niet meer te redden, laat het nu alstublieft stoppen”

“Makro heeft het al een aantal jaren moeilijk”, zegt Erik Dirkx. “Vele van hun winkels zijn verlieslatend, terwijl ze vroeger net heel veel geld binnenhaalden. Maar het concept van grote hypermarkten is vandaag verouderd en Makro is niet meer mee met zijn tijd. Jaar na jaar zijn ze erop achteruitgegaan en zijn ze steeds meer verliezen gaan lijden”, klinkt het.

In het verleden zijn er al besparingsplannen geweest, maar die hebben volgens Dirkx de situatie alleen maar erger gemaakt.

Nu het moederbedrijf een gerechtelijke procedure is gestart om een reorganisatie van de winkelketen te eisen, is het verhaal van Makro bijna zo goed als afgelopen, vermoedt Dirkx. “De traditionele Makro-winkels gaan voor Kerstmis gesloten zijn”, voorspelt hij. “Wij vrezen bovendien dat de werknemers met lege handen zullen achterblijven. Wel kunnen de personeelsleden beroep doen op het Fonds sluiting ondernemingen, maar dat gaat slechts om een beperkt bedrag”, aldus vakbondssecretaris Erik Dirkx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER