Weduwe boer Charel ziet grote plannen met boerderij gedwarsboomd: “Burgemeester De Crem wil me niet eens spreken”

Vera Schouppe (59) kwam in een storm terecht toen ze het ja-woord gaf aan boer Charel, bekend door zijn passage bij ‘Jambers’. Een veroordeling in een drugszaak maakte het er niet beter op, maar nu heeft ze haar leven omgegooid. “Ik wil mensen gelukkig maken op de boerderij”, zegt ze aan ‘Dag Allemaal’. “Maar dat is me niet gegund.”

LEES OOK. Paul Jambers keert terug naar de getuigen van 30 jaar geleden: “Ik heb soms gedacht: ‘Wat doen wij die mensen aan?’”

In 2007 reed Vera Schouppe uit het niets het erf op van de 32-jaar oudere boer Charel in Lotenhulle, amper enkele maanden later was het duo getrouwd. Dat kon maar om één reden zijn, zo oordeelden velen: geld. Schouppe ontkent dat tot op vandaag. Zo ook in het nieuwe VTM-programma Jambers back to the 90’s, waarin Paul Jambers op bezoek gaat bij mensen die hij in het oorspronkelijke programma interviewde. “Voor een laatste keer, hij heeft mij gekozen”, herhaalt Schouppe aan ‘Dag Allemaal’. “Was ik geen werker geweest, hij had me nooit in huis genomen. Geloof me, ik heb hier vooral gekuist. En ik ben altijd eerlijk geweest met hem: Charel wist dat we geen liefdesrelatie hadden. Ik zorgde voor hem en maakte zijn leven aangenamer.”

 ©  rr

Haar eigen leven verliep de laatste jaren minder aangenaam. In 2019 kreeg Schouppe een werkstraf voor haar betrokkenheid bij de drugshandel die haar zonen hadden opgestart. Maar nu woont ze in alle rust en met veel dieren (alpaca’s, struisvogels, pony’s, kangoeroes en honden) op haar geërfde ‘Charels Hof’. “Ik wil hier mensen gelukkig maken, hen een knuffelmoment aanbieden. Maar het wordt me moeilijk gemaakt.” Want: een vergunning om van de schuur een opbrengsteigendom te maken, krijgt Schouppe niet. “Ik zou niet weten waarom. Mijn zure buurman dient altijd bezwaar in. Hij heeft het over malafide praktijken, totaal uit de lucht gegrepen.” Ook bij burgemeester Pieter De Crem krijgt ze geen gehoor: “Hij wil me niet eens spreken.”

De boerderij verkopen is ze niet van plan. “Laat me liever hier bij m’n beestjes, en aan mijn bezoekers zal ik wel bewijzen dat ik niet ben wie ze denken dat ik ben.”

 ©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER