© Google Street View

Politie arresteert drie jonge daders van gewapende overval

De politie heeft alle verdachten ingerekend van een overval op een elektronicawinkel eind 2016 in Lier. Twee daders van de gewapende overval worden langer aangehouden, een derde komt vrij onder voorwaarden.

JoRo

Op 28 december 2016 vond er een gewapende overval plaats op de Switch-winkel in Lier. Drie gemaskerde daders bedreigden de winkelbediende met een vuurwapen en konden een geldsom en 19 iPhones buitmaken. De daders sloegen vervolgens op de vlucht.

Dankzij verder onderzoek op de gestolen iPhones kon enkele weken geleden al een eerste verdachte opgepakt worden. Het gaat om een 21-jarige man uit Gent. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en werd aangehouden onder de modaliteit van elektronisch toezicht.

Verder onderzoek leidde vervolgens nog tot de arrestatie van drie medeverdachten afgelopen vrijdag. Het gaat om drie mannen uit Gent van 19 en 20 jaar oud. Ook zij werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om twee van hen verder aan te houden onder elektronisch toezicht en de derde, de chauffeur, in vrijheid te stellen onder voorwaarden. Alle verdachten hebben hun betrokkenheid bij de feiten toegegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER