Militaire oefening van Belgisch leger gaat fout: 5 paracommando’s gewond

Militaire oefening van Belgisch leger gaat fout: acht paracommando’s gewond, twee van hen lopen breuken op na zware val © RTV

Bij een grootschalige oefening van Defensie zijn maandagmiddag 5 paracommando’s gewond geraakt toen hun parachutes in elkaar haakten.

Bron: RTV, Belga

Het Special Operations Regiment (SOR) van de Landcomponent houdt dezer dagen op verschillende plekken in ons land een grootschalige oefening. Aan de fictieve evacuatie-operatie van landgenoten – vergelijkbaar met de evacuatie vorig jaar van Belgen uit Afghanistan – nemen 800 militairen deel.

Toen maandagmiddag boven het vliegveld van Weelde, in de Antwerpse Kempen, 160 paracommando’s uit verschillende A400M-transporttoestellen sprongen, ging het voor enkele militairen mis. Hun parachutes haakten in elkaar, waarna ze een harde landing op de grond maakten.

“Daarbij zijn uiteindelijk 5 militairen lichtgewond geraakt”, aldus het commando van het Special Operations Regiment. Zo liepen enkele militairen breuken op. “Maar allemaal mochten ze na verzorging maandag nog het ziekenhuis verlaten. Ze herstellen nu verder thuis.”

De oefening Storm Tide 2022 gaat intussen verder: “aan parachutespringen zijn altijd risico’s verbonden. Het is net door te trainen en noodprocedures goed in te oefenen, dat we de risico’s zo beperkt mogelijk trachten te houden.” (wer)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen