25-jarige man die drie werknemers sloeg in Citribel in Tienen is vrij onder voorwaarden. © ROBtv

Werknemer uit Alken die collega’s in elkaar sloeg na ontslag is vrij onder voorwaarden

Tienen -

De werknemer van Citribel in Tienen die vrijdagnamiddag drie collega’s aanviel nadat hij te horen had gekregen dat zijn contract niet verlengd werd, mag voorlopig niet in Tienen of in de buurt van de slachtoffers komen. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist.

Hannelore Smitz

De stoppen sloegen compleet door bij de man, toen hij vrijdagnamiddag te horen kreeg dat zijn contract niet verlengd zou worden. Hij gaf verschillende vuistslagen in het gezicht van zijn ploegbaas en ploegleider, waarmee hij in gesprek was. Ook een collega werd even later stevig aangepakt toen de man terugkeerde naar zijn eigen afdeling. Dat laatste slachtoffer werd bewusteloos geslagen en had een hersenbloeding. Hij verkeerde een tijdlang in levensgevaar maar is intussen aan de betere hand.

“De verdachte, een man van 25 jaar oud uit Alken, kon thuis worden gearresteerd”, klinkt het bij het parket van Leuven. De man moest zich bij de onderzoeksrechter verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg en schuldig verzuim. “Tijdens zijn verhoor minimaliseerde hij de slagen die hij heeft gegeven en verklaarde hij dat hij reageerde op agressie van de anderen”, klinkt het.

De onderzoeksrechter besloot de verdachte weer vrij te laten, maar onder voorwaarden. Zo mag hij geen contact hebben met de slachtoffers en mag hij zich niet begeven op het grondgebied van Tienen. Het onderzoek wordt nog verder gevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer