Dieter Coppens en begeleidster Saar maken tijdens 'Down The Road' samen met zes jongeren met het syndroom van Down een uitdagende reis.
Volledig scherm
Dieter Coppens en begeleidster Saar maken tijdens 'Down The Road' samen met zes jongeren met het syndroom van Down een uitdagende reis. © © VRT

Ouders van ‘Down the road’-deelnemers reageren: “Door het programma is Vlaanderen inclusiever. Dat kunnen we alleen maar toejuichen”

“Vlaamse media: wij mensen met een beperking zijn hier niet om jullie jezelf beter te laten voelen.” Met die woorden maakte William Boeva (32) maandagavond in een open brief duidelijk dat hij niet onder de indruk is van programma’s als ‘Down the road’. De komiek, die zelf een beperking heeft, is het niet eens met de manier waarop personen met een beperking in beeld worden gebracht. Verschillende ouders van de ‘Down the road’-deelnemers reageren nu met een gezamenlijk statement, waarin ze de stelling van Boeva ontkrachten. “Onze kinderen zijn thuisgekomen met een pak extra ervaringen, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.”