Ouders van ‘Down the road’-deelnemers reageren op uithaal William Boeva: “Ze zijn net thuisgekomen met extra ervaringen, zelfvertrouwen en zelfstandigheid”

“Mensen met een beperking dienen niet om als knuffelbeer te worden opgevoerd om het publiek een beter gevoel te geven.” Met die woorden viseert stand-upcomedian William Boeva (32) programma’s als ‘Down the road’. Enkele ouders van deelnemers uit dat programma counteren nu die uithaal: “We merken dat Vlaanderen sinds ‘Down the road’ veel inclusiever naar mensen met het downsyndroom kijkt. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

LEES OOK. “Meedraaien in de echte wereld, dát is inclusie”: massale steun van mensen met beperking (en hun familie) voor Facebookpost van William Boeva

Verschillende ouders van reisgenoten van Dieter Coppens, over alle seizoenen heen, komen nu met een gezamenlijk statement op de Facebook-post van William Boeva: “We zijn heel positief over het Down the road-avontuur van onze zoons en dochters. Ze zijn thuisgekomen met een pak extra ervaringen, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. We merken ook dat Vlaanderen sinds Down the road veel inclusiever naar mensen met het downsyndroom kijkt en er een beter beeld van heeft. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

LEES OOK. William Boeva scherp voor programma’s als ‘Down the road’: “Als de VRT denkt dat dit bijdraagt aan inclusie...”

(bpr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER