Rolstoelgebruiker Bertje in 'Durf te vragen'
Volledig scherm
PREMIUM
Rolstoelgebruiker Bertje in 'Durf te vragen' © één

Experts geven William Boeva gelijk in ‘Down the road’-discussie: “Een echt rolmodel doet gewoon z’n job, zoals de weervrouw van de BBC”

TV“‘Down the road’ is een warm programma, maar het helpt ons niets vooruit.” William Boeva wond er woensdag geen doekjes om: hij vindt dat de zenders mensen met een beperking enkel in beeld brengen “als een bron van feelgood”. En de experts geven hem gelijk: “Hoe vaak hoor je iemand met een beperking een mening geven over het klimaat of de oorlog in Oekraïne?” Op de echte doorbraak - een schermgezicht met een beperking - is het nog wachten. Als het aan de VRT ligt, nog hoogstens één jaar.

79 reacties

  • Philippe Deckers

    2 jaar geleden
    Tegenwoordig zijn er experten is alles.
  • Anthony Vandooren

    2 jaar geleden
    Als men tegenwoordig 2 dagen ervaring heeft in iets is men een expert. Ik doe nu 18 jaar mijn job met de nodige kennis op zak maar ik zou ineen krimpen als iemand mij een expert zou noemen
  • Mathias Audenaert

    2 jaar geleden
    integratie begint bij begrip en kansen geven. En net bij dit laatste is er nog een weg te gaan voor medemensen met een beperking. Ik begrijp de boosheid, maar het opent dialoog en hopelijk kansen.
  • steve wildemeersch

    2 jaar geleden
    Wie gelijk heeft laat ik in het midden maar het valt me op dat tegenwoordig iedereen expert is en zijn mening als waarheid beschouwt. Deze woorden aldus van een expert :)
  • Iris Demunster

    2 jaar geleden
    Down the road is pure mooie televisie. Ik heb het moeilijker met sommige andere reality programma's. Ben nochtans niet preuts. Vraag maar eens aan experts wat de impact daarvan is op sommige jongeren ...