Emma Meesseman en Julie Allemand vervoegen Belgian Cats in Australië: na dagje vrijaf begint voorbereiding op WK

De Belgian Cats zijn gearriveerd in Australië. Twaalf Cats en het grootste gedeelte van de staf, kwamen vorige zaterdag in Sydney aan. Emma Meesseman en Julie Allemand voegden zich maandag vanuit Amerika (Chicago) bij de selectie. De Cats werken van 22 september tot 1 oktober het WK “down under” af.

Patrick Ceulemans

Bondscoach Valéry Demory en zijn sportieve staf leggen in het Australische Sydney momenteel de laatste hand aan de voorbereiding op het tweede opeenvolgende WK van de Belgian Cats. Na het aanpassen aan de jetlag en de eerste trainingen was er dinsdag een dagje vrijaf. De Belgian Cats, de nummer vijf van de wereld, bezochten onder meer de Syndey Zoo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Emma Meesseman en Julie Allemand, die na de verloren halve finale in de WNBA met Chicago Sky versus Connecticut Sun, vanuit Amerika naar Australië vlogen, pikten begin deze week bij de selectie aan. Momenteel zijn er nog veertien Cats in Sydney. Volgende week en net voor de start van het WK brengt bondscoach Valéry Demory die selectie terug tot de definitieve twaalf.

De Belgian Cats oefenen vrijdag (18 uur Australische tijd) tegen Japan en zondag (16u30 Australische tijd) versus Australië. Op het WK opent België op donderdag 22 september tegen Amerika. Nog in poule A zitten Bosnië Herzegovina, China, Korea en Puerto Rico. Van de twee groepen van zes stoot de top-vier door naar de kwartfinales.

Volgende week beginnen ze aan het EK in Australië. © BELGA

In 2018 debuteerden de Belgian Cats op een WK. In Tenerife bereikte het na een prachtig parcours, met onder meer winst tegen Spanje en Frankrijk, de halve finale en werd het knap vierde. Ten opzichte van het WK van Tenerife onderging de selectie wel een facelift. Valéry Demory nam na de Olympische Spelen van Tokio vorig jaar in september over van Philip Mestdagh. Kim en Hanne Mestdag, Ann Wauters, Marjorie Carpréaux en Jana Raman (bevallen van zoontje Matteo) zijn er ook niet meer bij. Wel een portie Next Gen met onder meer talentvolle Youn Cats als de tweelingzusjes Billie en Becky Massey, Maxuela Lisowa en Ine Joris.

Selectie 14 Belgian Cats: Julie Allemand, Julie Vanloo, Elise Ramette, Hind Ben-Abdelkader, Antonia Delaere, Maxuella Lisowa, Heleen Nauwelaers, Laure Resimont, Becky Massey, Ine Joris, Billie Massey, Serena-Lynn Geldof, Kyara Linskens, Emma Meesseman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer