Zeer zware hinder naar Gent door ongeval op E17: “Blijf daar echt weg”

Door een ongeval bij de parking in Kalken is er grote hinder op de E17 naar Gent. Dit bemoeilijkt de avondspits tussen Antwerpen en Gent.

lbo

Vlakbij het parkeerterrein van Kalken botsten rond kwart voor vijf een vrachtwagen en bestelwagen op elkaar. Daardoor was maar één van de drie rijstroken op. “Zo’n ongeval in volle avondspits doet de file natuurlijk al snel aangroeien”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Er is dan ook heel grote verkeershinder. De file staat er nu al vanaf Sint-Niklaas. Er is meer dan 17 kilometer file. Meer dan een uur na het ongeval zijn nog steeds twee van de drie rijstroken versperd.”

Volgens Bruyninckx is er zo goed als stilstaand verkeer. “De takeling is volop aan de gang en men vermoedt dat het niet al te lang meer gaat duren. Maar een echte prognose kunnen we nog niet geven. De belangrijkste raad nu is vooral: blijf daar echt weg. Ga de hoop er niet nog meer vergroten. We spreken hier van een wachttijd die gaat richting de 2 à 3 uur.”

Wie van Antwerpen naar Gent moet, wordt aangeraden om de E17 absoluut te mijden. “Beter is misschien zelfs nog om om te rijden via Brussel. Wie van Antwerpen naar de kust moet, neemt beter de expresweg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER