©  Belgaimage

Onze bespaartip: bespaar 174 euro bij de apotheek met generische geneesmiddelen

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Bij de apotheek krijg je voor veel medicijnen een keuze: wil je het flashy, bekende merkgeneesmiddel of de droge generische variant? Over die generische geneesmiddelen zijn de vooroordelen hardnekkig. Ze zouden minder goed werken of zelfs minder veilig zijn. Dat klopt niet, zegt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten FAGG: de samenstelling van de werkzame stoffen is gelijk, zowel kwalitatief als kwantitatief. De smaak, kleur en vorm kunnen wel verschillen.

In de meeste gevallen is de generieke variant een pak goedkoper dan het merkmedicijn. Zo kost een doosje met 20 tabletten Dafalgan 500 mg 3,55 euro, of 0,18 euro per tablet. Hetzelfde doosje paracetamol kost de helft, 1,85 euro of 0,09 euro per tablet. Volgens Test Aankoop kun je bij de apotheek 20% besparen als je zo veel mogelijk kiest voor generische medicijnen. Als je weet dat Vlaamse huishoudens in 2020 gemiddeld 872 euro uitgaven aan geneesmiddelen en farmaceutische producten (bevraging Statbel), levert dat je 174 euro op.

LEES OOK. Onze bespaartip: zo spaar je 72 euro per jaar uit door je diepvriezer verstandig te gebruiken

 JVBo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER