Ook de grote Duitse chemieproducent BASF vermindert zijn productie.
Volledig scherm
Ook de grote Duitse chemieproducent BASF vermindert zijn productie. © REUTERS

Duitse chemiesector snijdt in productie door hoge energieprijzen

De belangrijke chemische en farmaceutische sector in Duitsland schroeft de productie terug omdat honderden bedrijven in de sector worden getroffen door de hoge energieprijzen. De Duitse Vereniging voor de Chemische Industrie (VCI), waar ook de grote Duitse chemieproducent BASF lid van is, verwacht dat de productie in de sector dit jaar met 5,5% zal krimpen.

6 reacties

  • walther truyens

    2 jaar geleden
    Als je maar geld genoeg hebt om te betalen , we hebben nu gezien dat op fed gewestelijk , Europees en ECB gebied er niets dat klunzen zitten , ze kunnen alleen maar wetten stemmen om de burger te bestelen en meer en meer een slaaf van de burger zonder vrijheden te maken , dit mag niet , dat mag niet, en ondertussen zijn er velen die een aardig centje bijverdienen met de lobbyisten. Wat een Europa !
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Weer enkele duizenden werklozen bij, Poetin kon zich geen betere bondgenoot wensen dan de kliek van de EU en honderdduizenden werklozen volgen wees daar zekere van intussen profiteert China volop.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Zo begint een recessie. Bedrijven die hun productie verminderen of stopzetten.
  • peter wagemans

    2 jaar geleden
    Veel mensen hier schijnen niet te beseffen dat de industrie 100000en arbeiders telt. Als die industrie stilvalt door de hoge energieprijzen, dan zullen er weer velen een werkloosheidsuitkering moeten krijgen. Dat zijn dan mensen die ook niet meer consumeren. Dus minder belastingen en btw inkomsten + werkloosheidsuitkering. En zo komen we uiteindelijk in een diepe crisis terecht die jarenlang zal duren. Maar zo ver kunnen veel politiekers niet kijken, vooral Groen niet.
  • Rudi Beckers

    2 jaar geleden
    Als de EU zo blijft klungelen en het zolang moet duren voor ze het door hen gecreëerde marktmechanisme kunnen passen, dan riskeren ze dat er geen EU meer is tegen dat ze met een oplossing komen.