Van Quickenborne: “Basispakket energie niet alleen voor laagste inkomens. Ook voor wie 2.500 euro netto of meer verdient”

De topministers van de federale regering zijn uit elkaar gegaan zonder een grote beslissing over de aanpak van de torenhoge energiefacturen. Dat meldt politiek journalist Karel Lattrez van ‘VTM NIEUWS’. Eén van de pistes is de invoering van een basispakket energie, waarbij je voor een bepaalde hoeveelheid kilowattuur een lager tarief betaalt. Volgens Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne zou dat er niet alleen zijn voor de laagste inkomens.

259 reacties

  • Nick Caluwé

    1 jaar geleden
    Open Vld-vicepremier Vincent Van Quickenborne zijn betaling van loon, compensaties, mandaten en dotaties stopzetten totdat er een pasklare oplossing uit de bus komt waar zowel de gewone belastingbetaler, het grote vermogen-bedrijf als de fiscaal aftrekbare politiek gezalfd worden.
  • Ferdinand Nuyts

    1 jaar geleden
    Gepensioneerden en werknemers die minder dan 2500€ netto verdienen moeten elektriciteit en gas gratis krijgen.
  • Danny Holemans

    2 jaar geleden
    ik kan echt niet meer volgen er is geen geld om de energieprijzen te verlagen maar blijkbaar wel om iedereen steun te geven om dat achteraf via uw belastingbrief terug te geven
  • bart dekeyser

    2 jaar geleden
    Lol Luc dat was toen niet torenhoog…
  • André Van der Poorten

    2 jaar geleden
    We zijn blijkbaar al in verkiezingsmodus .