Dossier over Optima sleept aan: raadkamer stelt zaak opnieuw uit

 ©  fvv

Gent -

De zaak rond de Optima Bank, waarbij voor Jeroen Piqueur en de andere verdachten de verwijzing gevraagd wordt naar de rechtbank, is woensdag opnieuw uitgesteld door de Gentse raadkamer. Het bijkomende onderzoek dat de kamer van inbeschuldigingstelling had bevolen, is nog niet afgelopen.

Simon Dekaezemaker
Bron: Belga

De Optima Bank ging in juni 2016 failliet en voormalig topman Jeroen Piqueur, zijn zoon Ruben en dochter Rebecca werden in december 2017 door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden. Jeroen Piqueur werd in verdenking gesteld van misbruik van vennootschapsgoederen, witwasmisdrijven, bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving.

De zaak kwam in juni 2021 een eerste keer voor de Gentse raadkamer, maar verschillende partijen dienden op de valreep een verzoekschrift tot bijkomend onderzoek in en de raadkamer moest de zaak uitstellen. De nieuwe onderzoeksrechter weigerde een deel van het gevraagde onderzoek, maar de verdediging ging daartegen in beroep.

Daardoor moest de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling oordelen over het bijkomende onderzoek. De KI besliste dat een deel van het bijkomende onderzoek uitgevoerd moest worden, en dat is nog altijd niet afgerond.

LEES OOK. Geen nietigverklaring in dossier-Optima Bank ondanks schijn van partijdigheid van onderzoeksrechter

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen