©  Sirotti / Icon Sport

Marc Hirschi sprint naar derde seizoenszege in Ronde van Toscane, Lotto-Soudal sprokkelt puntjes in strijd tegen degradatie uit WorldTour

De Zwitser Marc Hirschi (UAE Team Emirates) heeft woensdag de 94e editie van de Ronde van Toscane gewonnen, een Italiaanse eendagskoers van de UCI-categorie 1.1. Hirschi was de snelste in de sprint van vijf koplopers en boekte zo zijn derde zege in een verder bleek seizoen.

Bron: BELGA

De Ronde van Toscane, die ook bekend staat als de Memorial Alfredo Martini, betekende woensdag de start van het Italiaanse najaar. Dat bouwt met een lange rij eendagskoersen op naar de Ronde van Lombardije, traditioneel het laatste monument op de wielerkalender. In Toscane lagen de start en aankomst getrokken in Pontedera, voor een koers van net geen 200 kilometer waarin de dubbele beklimming van de elf kilometer lange Monte Serra voor verschillen moest zorgen.

Het was de Colombiaanse Ineos Grenadier Daniel Felipe Martinez die met een versnelling tijdens de tweede beklimming voor de beslissing zorgde: hij kreeg het gezelschap van zijn landgenoten Esteban Chaves en Einer Rubio, en van de Italiaan Lorenzo Rota en Hirschi. Die vijf streden uiteindelijk voor de zege in een sprint. Daarin was Hirschi duidelijk de snelste, voor Rota van het Belgische Intermarché-Wanty-Gobert. Martinez werd derde voor zijn landgenoten Rubio en Chaves.

Lotto Soudal sprokkelde dankzij de zevende plaats van zijn Deen Andreas Kron nog wat extra punten in de strijd tegen degradatie uit de WorldTour, Laurens Huys was de beste Belg op de zestiende plaats.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer