Nadat ze de man eerst op het voetpad reanimeerden onder een tent van de brandweer, werd hij naar een lokaal in de school gebracht. ©  sbr

Buschauffeur zakt ineen op voetpad vlak nadat kinderen waren uitgestapt en overlijdt in ziekenhuis

Roeselare -

Aan de Vikingschool in het centrum van Roeselare is een buschauffeur onwel geworden. Nadat de kinderen uitgestapt waren, zakte hij ineen op het voetpad. De man werd ter plaatse gereanimeerd in een tent van de brandweer en overgebracht naar het AZ Delta, waar hij later overleed.

Levi Verbauwhede

Iets na 12 uur kwam een bus toe aan de Vikingschool met leerlingen die net zwemles hadden gekregen. Volgens omstanders stapte de chauffeur als laatste uit de bus, maar zakte hij daarna in elkaar op het voetpad.

De hulpdiensten, waaronder een MUG, snelden ter plaatse terwijl enkele leerkrachten, administratieve medewerkers en ouders de man de eerste zorgen toedienden op het voetpad. De hulpdiensten namen de reanimatie nadien over in een tent van de brandweer. Daarna verhuisden ze naar een lokaal in de school zelf. De buschauffeur werd overgebracht naar het AZ Delta, maar overleed er enkele uren later.

Of er kinderen getuige waren van het voorval, was niet meteen duidelijk. De school reageert alvast geschrokken op het incident en betreurt het overlijden van de chauffeur van de zwembus. De ouders werden op de hoogte gebracht met de boodschap dat de kinderen morgen in de klas hun verhaal kunnen doen, en dat ze steeds bereikbaar zijn voor vragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER