Deze week werd de verdachte opnieuw opgepakt voor feiten. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Dakloze stopt niet met ex te bedreigen: “Hij is pedalen volledig kwijt”

Genk -

Een dakloze man riskeert 18 maanden cel omdat hij zijn ex-vriendin meermaals bedreigde aan haar woning in Genk. “Ik kom alles in de fik steken”, klonken de dreigberichten.

Shauni Deferm

Het koppel leerde elkaar kennen in de opvang en ze begonnen een kortstondige relatie tot de vrouw aangaf toch enkel vriendschappelijke gevoelens voor de dakloze man te koesteren. Op 3 januari van dit jaar belde de vrouw voor de eerste keer naar de politie omdat ze door haar ex werd lastiggevallen. “Hij dreigde om haar in elkaar te slaan als ze de woning niet buitenkwam”, zo sprak de Tongerse aanklager. “De politie stelde vast dat hij in een camionette op de parking tegenover de woning van het slachtoffer in Genk op de wacht stond.”

Hamer

Op 4 februari werden de agenten opnieuw opgeroepen. De man stond met een hamer aan de deur van de vrouw. “Hij stuurde dreigberichten zoals ‘ik sla de deur in met een hamer van vijf kilo!’ en ‘ik steek alles in de fik!’. Hij heeft toen een contactverbod gekregen maar het blijft bergafwaarts gaan met die man. Ondertussen leeft hij op straat”, aldus de aanklager.

De man moest zich ook verantwoorden voor de diefstal van een nummerplaat en de bedreigingen aan een sociaal kantoor. De man riskeert voor alle feiten samen een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 800 euro. “Ondertussen werd hij deze week opnieuw opgepakt voor feiten. Hij is de pedalen volledig kwijt”, zo stelde de procureur.

Ook de advocaat van de man stond met zijn handen in het haar voor de Tongerse rechter. “Ik sta hier met gemengde gevoelens. Ik krijg ook geen medewerking dus ik kan niet veel pleiten.”

Vonnis volgt op 12 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer