Beeld van het afscheid van de Gentse commissaris Eric Naudts.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van het afscheid van de Gentse commissaris Eric Naudts. © Petra Deleurere

Gentse commissaris op laatste werkdag geflitst met 109 km/u in ‘eigen’ bebouwde kom: “Ik zag m’n hele carrière voor me flitsen”

Eric Naudts (67), de commissaris die in Gent en omstreken bekend staat voor de talloze acties tegen overlast, liep op zijn laatste werkdag zélf tegen de lamp. Na zijn pensioenfeestje reed hij naar huis met 109 kilometer per uur waar hij maar 50 mocht. Het waren zijn eigen collega’s die zijn rijbewijs introkken. De commissaris werd nog nooit eerder geflitst. “Het was de laatste dag van mijn carrière. Ik hoop dat de rechter verzachtende omstandigheden inroept”, zegt hij. Opvallend: Naudts moest de bewuste avond geen alcoholtest afleggen, nochtans gebruikelijk bij een controle na overdreven snelheid.

149 reacties

  • Youri Verstraete

    1 jaar geleden
    Geen straf, het zal maar uw kind geweest zijn dat hij zou omver maaien aan 107 per uur in de bebouwde kom. Voor wie goed kan rekenen is dat 67 per uur boven max. snelheid en is dit reeds gecorrigeerd. Dus reed wss 115 per uur.
  • Frieda Van Damme

    2 jaar geleden
    Situatie begrijpelijk maar ja regels zijn regels ! 👍🏿
  • Youssef Graidia

    2 jaar geleden
    Eerste keer te snel gereden?🤔 Ruikt naar eerdere overtredingen die mits zijn positie verdwenen en net wanneer hij deze positie niet meer bekleed is het al koekenbak. Maar hoe zou je zelf zijn als je je boetes zou kunnen laten verdwijnen? Mag wel van geluk spreken dat er geen alcoholtest werd afgelegd.
  • Patrick Symons

    2 jaar geleden
    Euh, wat zijn de verzachtende omstandigheden??
  • Bert Embrechts

    2 jaar geleden
    Hier zijn geen verzachtende omstandigheden, je kind moet maar net ff de straat overlopen. Als hij een mildere straf krijgt dan is het een doofpotoperatie.